Teknologisk utvikling – alt smelter sammen.

Jeg har lest en artikkel i LA Times der de melder at spillkonsollen Microsoft Xbox360 nå brukes mer til å se film, høre musikk etc enn til spilling.. Det at en spillkonsoll har fått en slik enorm utvikling i markedet, kom ikke som et sjokk. Teknologien utvikler seg stadig, og nå er ikke spillkonsollen bare for å spille på. I denne sammenhengen kan man bruke begrepet konvergens. Konvergens handler om hvordan ting «smelter sammen». For 20 år siden hadde hvert media sine egne bruksområder, men i dag finnes konvergens overalt. Facebook er et godt eksempel på konvergens på nettet. I dag kan man laste opp bilder og video når og hvor som helst via mobiltelefonen, og chatte direkte med kontakter som er pålogget. Mobiltelefonen er også et godt eksempel på konvergens.Den brukes ikke bare til å ringe og sende meldinger lenger. I dag bruker vi den til å ta bilder, høre musikk, surfe på internett osv.

Sosiale medier har også hatt en enorm framvekst. Facebook og Twitter er relativt «nye» medier som på rekordtid har vokst til et nettverk med flere hundre millioner medlemmer. Blogging har også blitt et populært tidsfordriv på internett. Hvordan skal utviklingen videre gå? Jeg skrev om gamification ,  dette et godt eksempel på den teknologiske utviklingen.

Slik som Kony 2012 , har teknologien til sosiale medier vært en stor del av deres kampanje for å fremme deres budskap. Sosiale medier er kommet for å bli , og det er viktig for bedrifter å holde takt med det som skjer på den teknologiske fronten for å modernisere budskap og bedriften.

Jeg synes det er spennende å følge med på den teknologiske utviklingen, og gleder meg til hva fremtiden har å tilby!

Reklamer
Merket med , , ,

2 tanker om “Teknologisk utvikling – alt smelter sammen.

 1. Anne Marte sier:

  Som alltid skriver du godt Silje:)
  Er helt enig i at konvergens er overalt, selv om man kanskje ikke alltid tenker over det.
  Konvergensen gjør teknologien attraktivt og enklere for oss å bruke.
  Så hva med i dag, hvem er det som IKKE har smart-telefoner?
  Teknologien vil vel alltid utvikle seg, så hvordan tror du at teknologien vil bli i framtiden?

 2. theanils sier:

  Hei Silje!

  Som Anne Marte også kommenterer: konvergens er overalt, selv om man ikke alltid tenker over det. Selv tenker jeg at det er veldig bra at vi er kommet så langt i dagens teknologi, slik at vi har flere informasjonskilder på samme tid. Hva jeg skulle ha gjort uten min iPhone det vet jeg sannelig ikke.

  I tillegg til informasjon mener jeg at vi får et bedre inntrykk av budskapet som senderen prøver å formidle. Ved hjelp av tekst, bilder og videoer blir leseren (eventuelt seeren) trollbundet på en helt annen måte enn bare ved tekst. Jeg tror konvergens er med på å forme engasjerte, men samtidige mer informative lesere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: